Proiect sustinut de Skill Team Consulting
VREAU!

Tabara de Sport
Tabara de Tenis
Tabara copii 2018 |  O zi in tabara  |  Inscrieri tabara  |  Testimoniale |  Va place ideea? |  Contact
FAQ


Tabara de Tenis Aboneaza-te la noutatile
Tabara de tenisTabara de Tenis
   
Tabara de Tenis Tabara de Tenis


Tabara de Tenis Tabara de Tenis Tabara de Tenis Tabara de Tenis Tabara de Tenis Tabara de Tenis Tabara de Tenis Tabara de Tenis Tabara de Tenis

Tabara de Tenis Tabara de Tenis Tabara de Tenis
   
Tabara de Tenis Tabara de Tenis

Cea mai lungă partidă din istorie, 11 ore şi 5 minute, disputată în turul 1 la Wimbledon, între John Isner (SUA ) şi Nicolas Mahut (Fra), s-a terminat cu 70-68 în decisiv în favoarea americanului. Dincolo de dramă şi de efort, meciul a smuls şi zîmbete.

Meciul fara sfirsit s-a incheiat!


Cea mai lungă partidă din istorie, 11 ore şi 5 minute, disputată în turul 1 la Wimbledon, între John Isner (SUA ) şi Nicolas Mahut (Fra), s-a terminat cu 70-68 în decisiv în favoarea americanului. Dincolo de dramă şi de efort, meciul a smuls şi zîmbete.

- Arbitrul de scaun Mohammed Lahyani a plecat joi seară, cînd disputa s-a întrerupt la 59 egal în decisiv, cu tăbliţele pe care erau scrise numele jucătorilor (foto)
- La 57-57, după ce servise, Mahut s-a îndreptat spre scaun, deşi nu era pauză, iar ceva mai tîrziu Isner a intrat pe teren fără rachetă!
- Un spectator a plecat joi la scorul de 8-7 în setul 5, a văzut meciul de la Cupa Mondială dintre Anglia şi Slovenia, şi s-a întors la tenis la 28-27!

John Isner l-a învins pe Nicolas Mahut cu 70-68 în decisiv, la capătul celui mai lung meci jucat vreodată: 11 ore şi 5 minute! Partida-maraton s-a întins pe trei zile. Doar actul al cincilea a durat 8 ore şi 11 minute

Aşa ceva se întîmplă o singură dată în istorie. Cîte condiţii e nevoie oare să se îndeplinească pentru ca un meci precum cel dintre Isner şi Mahut să se repete vreodată? Prea multe. S-a produs însă şi de acum există acest reper uriaş. Mats Wilander, cu două partide de peste şase ore în carieră, Arnaud Clement şi Fabrice Santoro, cu ale lor 6 ore şi 33 de minute, roşesc stînjeniţi, ce să mai vorbim despre subţiratica semifinală de la Australian Open 2009, dintre Nadal şi Verdasco, puţin peste cinci ore. Dimensiunile tenisului s-au schimbat, e ca şi cum timpul însuşi s-a dilatat, între cele două emisfere ale clepsidrei s-a interpus un lanţ luuuung.

Citeste articolul aici

Ziua a doua, cea mai grea
Americanul şi francezul şi-au început aventura marţi. Au jucat aproape trei ore pentru patru seturi, primele două chiar foarte rapide. Disputa s-a întrerupt din cauza întunericului. Drama avea să înceapă cu adevărat miercuri, atunci cînd a pornit setul decisiv şi nici unul dintre jucători nu a găsit calea spre break. Pe măsură orele ce treceau, se adunau şi game-urile în dreptul celor doi.

Recordurile de durată, cifrele considerate pînă atunci prea mari au fost pe rînd doborîte, apoi ridiculizate. Sfidînd oboseala, chiar epuizarea, Isner şi Mahut au jucat mai bine de şapte ore miercuri, decisivul fiind oprit la 59 egal tot din cauza întunericului.

"Mă simt onorat"
Ieri, cît de cît refăcuţi, eroii s-au întors pe terenul 18 pentru încă o oră şi un pic de tenis. La 69-68, americanul a pus mîna pe o minge de meci. Cînd a executat passing-shot-ul cîştigător, şi-a luat timp. Sau poate totul a îngheţat preţ de cîteva clipe. Apoi mingea l-a depăşit pe Mahut şi totul s-a terminat. "Cînd joci un asemenea meci, într-o asemenea atmosferă, nu te simţi obosit", a spus John, "cu toate că amîndoi exact aşa sîntem. E neplăcut că trebuie să piardă cineva, dar mă simt onorat să fi împărţit cu el această ocazie. Îi urez tot ce e mai bun, sper să ne mai întîlnim şi să nu mai fie 70-68". "Am jucat cel mai mare meci disputat vreodată în cel mai frumos loc unde se poate juca tenis", a spus şi Nicolas. "John a meritat să cîştige. A servit incredibil".

La final, cei doi şi arbitrul de scaun, suedezul Mohammed Lahyani, au primit cadouri din partea organizatorilor. Au făcut poze. Apoi au plecat spre vestiare. În urma lor a rămas tabela, cu incredibilul scor încă înscris şi cu o ceată de copii de mingi care s-au grăbit să se fotografieze în dreptul ei. Asemenea suveniruri nu se ratează. E nevoie de mai multe vieţi pentru a întîlni o a doua ocazie.

Cît timp a oficiat, 7 ore şi 6 minute în cea de-a doua zi a meciului, Mohammed Lahyani, arbitrul de scaun, ar fi putut să zboare peste ocean

John Isner a mîncat un sandviş şi mai multe banane pe parcursul celei mai lungi felii de meci

John McEnroe, cunoscut pentru disputele sale cu arbitrii, a spus: "Aceasta este printre puţinele dăţi cînd chiar îmi pare rău pentru arbitrul de scaun"

Bob Bryan şi Mike Bryan erau programţi să joace ieri, imediat după partida dintre Mahut şi Isner. Bob a scris pe Twitter: "Are cineva idee la ce oră trebuie să începem să ne încălzim?". Bob s-a gîndit la faptul că miercuri nu s-a mai putut juca nici un meci pe terenul 18, după încheierea întîlnirii dintre cei doi.

Specialist în scoruri mari
Nicolas Mahut a mai avut parte de un maraton. S-a întîmplat în ultimul tur al calificărilor, unde a trecut de Alex Bogdanovic cu 24-22 în decisiv. Noroc că în calificări se joacă cel mai bun din trei seturi.

980 de puncte au fost jucate în partida John Isner-Nicolas Mahut

"Amîndoi sînt nişte învingători. Poate ar fi trebuit să se înţeleagă ca la 50-50 să joace tie-break. Cred că asta era soluţia"
Novak Djokovici

"De aceea este tenisul unul dintre cele mai grele sporturi din lume, nimeni nu-i va putea egala"
Andy Murray

"E incredibil! E un maraton. Ba nu, e mai lung decît decît un maraton. Nu cred că m-aş mişca din tribună pentru că mi-aş pierde locul"
Venus Williams

"Vor fi obosiţi mîine, poimîine, săptămîna viitoare şi luna viitoare. Mă gîndesc că dacă ajungi la 10-10, 20-20, nu mai ai nici o îndoială, încerci doar să serveşti şi să ieşi cît mai bine din meci"
Roger Federer

"E minunat pentru tenis ceea ce au făcut ei. Chiar şi oamenii care nu ştiu nimic despre sport au citit această ştire"
Maria Şarapova

"Sînt foarte tristă pentru Mahut şi foarte fericită pentru Isner. Ce au făcut ei e istorie, e o nebunie!"
Caroline Wozniacki

Citeste articolul aici

GSP.ro
25.06.2010

 

Am convingerea ca perioada petrecuta intr-o tabara de vara bine organizata poate fi mai valoroasa din punct de vedere educational decat un an intreg de scoala formala.

Charles Elliot , fostul presedinte al Universitatii Harvard


Tabara de Tenis

Puteti sa ne contactati la:

Telefon: 0746 25 25 05
0746 25 25 10
Mail: da@tabaradetenis.ro

Tabara de Tenis
   
Tabara de Tenis Tabara de Tenis

Tabara de Tenis Tabara de Tenis Tabara de Tenis Tabara de Tenis
Programare site Web Activ | Optimizare SEO


Asigurat rca ieftin